HET GASTENBOEK

Het Gastenboek

Vragen of opmerkingen

MAIL .

E-mailadres: devik27@hotmail.com?cc=evansoei@hotmail.com&subject=Inlichtingen Vragen
© Copyright fdi
Cartografie : NATIONAAL GEOGRAFISCH INSTITUUT

" Non - Stop " Seniorenwerking vnr - vzw


Plaats : GAASBEEK - St.LAURENS-BERCHEM - OUDENAKEN en ELINGEN


Naam Wandeling : VIERDORPENWANDELING (met knooppunten)


Lengte wandeling : 8 km 900 meter


Duur wandeling : 2 h 12 min  Gemiddelde snelheid: 4 km/h


Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen


Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling


Laatste maal verkend op/in : 2008


Vertrek:Vanuit HALLE met de auto,zie rechtsboven de wegbeschrijving in Google Map naar het vertrekpunt.Vertrek : Het Dorpsplein van Gaasbeek knooppunt 11


Deze wandeling gaat over de vier bovenstaande dorpen . Bij het vertrek op het dorpsplein knooppunt 11 zien we in het midden van het plein nog een schandpaal van uit de middeleeuwen. Via de Onderstraat verlaten wij het dorpsplein , rechts van ons zien we de velden en weiden van de Molenbeekvallei , in de omgeving is er een paardenfokkerij waar het Brabants-trekpaard wordt gefokt. In de straat bevindt zich het Baljuwhuis (1605) van Gaasbeek gebouwd door Thomas Spruyt.


Als we het Baljuwhuis na 530 meter voorbij zijn verlaten we de straat aan een Twee-sprong knooppunt 111, slaan rechts af en komen na 158 meter aan het kasteel domein van Gaasbeek (zie kastelenwandeling) verder moeten wij rechtshouden daar hebben we een zicht op de zuiderhelling die beplant is met wijnstokken . Verder gaat de wandeling langs de bosrand voorbij knooppunt 124 om zo de vallei te verlaten we hebben hier een mooi vergezicht over de Molenbeekvallei. In de verte kunnen we de kerktoren van Elingen ontwaren , zo komen we na 669 meter aan een T-splitsing knooppunt 112 met de Postweg.


De Postweg volgen we 59 meter naar rechts en nemen dan links de Sint-Laureinsstraat , deze brengt ons over een afstand van 451 meter naar knooppunt 7 Sint-Laureins-Berchem.We zien wat verderop de Sint-Laurentiuskerk dit is een kleine kerk. Vanaf deze kerk wandelen we 136 meter naar de Molenborrestraat ,daar slaan we rechts af en zo komen we tegenover een hoeve , waar we links na 130 meter in de bocht een voetpad nemen.
Via dit voetpad wandelen we langs de velden en weiden zo door de Molenbeekvallei naar
Oudenaken en dit na 646 meter, knooppunt 71 , zo komen wij bij de pastorie en de parochiekerk van Oudenaken.We komen nu aan een T-splitsing met de Baasbergstraat dit ter hoogte van de kerk, daar slaan we rechts af gaan recht door het Kruispunt over knooppunt 72 om na 73 meter rechtdoor de Elingenstraat in te slaan.


Nu volgen we de Elingenstraat over een afstand van 1200 meter en komen aan een T-splitsing knooppunt 31 met de Bosstraat en volgen rechtsaf en een eindje verder na 54 meter nemen we links de Oudenakenstraat , we wandelen zo verder 813 meter tot aan de Zwarte-Molenstraat knooppunt 35 en slaan linksaf. En komen na 324 meter zo aan de kerk van Elingen de Sint-Amandeuskerk knooppunt 3 tegenover deze kerk bevindt zich een 19de-eeuwse hoeve.Aan het kruispunt slaan we rechts af de Borrestraat in om na 419 meter aan een Kruispunt te komen knooppunt 37 met de Brandwachtstraat .We volgen rechtdoor een Veldweg in en dit over een afstand van 626 meter  tot knooppunt 138 , noch 411 meter na knooppunt 135 en vervolgen nu rechts verder de Bree-Eikstraat , we gaan voorbij knooppunt 136 richting knooppunt 115 , naar knooppunt117 zo verder naar knooppunt 116.

Nu volgen we verder de Bree-Eikstraat die ons na 2656 meter terug op ons vertrekpunt zal brengen knooppunt 11.

Dit is weer een aangepaste realisatie van Non-Stop


Meer informatie op de website van de gemeente  LENNIK (GAASBEEK)

Wandeling en aangepaste beschrijving van deze wandeling gemaakt door fdi
"Non-Stop"
Indien een wandeling wordt overgenomen , graag vermelding van onze website en een vermelding in het

GASTENBOEK

©Non-Stop - Stan Evans

HET GASTENBOEK
De Vierdorpenwandeling in te laden in Google Earth De kaart van de Vierdorpenwandeling te Gaasbeek De Vierdorpenwandeling met GPX-file in te laden in een GPS-toestel Het rapport van de Vierdorpenwandeling te Gaasbeek