NON-STOP
HOOFDPAGINA AGENDA 2021 INFO VNR WANDELINDEX YOUTUBE

Zoek hier de plaats of gemeente

   om een wandeling te vinden.

Gastenboek voor NON-STOP
HOOFDPAGINA AGENDA INFO VNR Privacy-Verklaring Sitemap
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share via e-mail Print

" NON-STOP "

Seniorenwerking Vriendenkring Nieuw Rodenem VZW.


Halle, 10 januari 2002.
Als ± 30 jarigen stroomden de meesten onder ons, begin de jaren '70, binnen in de wijk Nieuw Rodenem. Uit de eerste noden die er in de beginfase groeiden, werd de Vriendenkring Nieuw Rodenem opgericht en werd gestreefd naar een positieve samenwerking die uiteindelijk voor iedereen goede resultaten en nuttige contacten opleverde.


Na ongeveer 30jaar zijn er reeds meerdere inwoners die in één of ander stelsel van pensioen of brugpensioen zijn gestapt en de actieve werkactiviteit hebben vaarwel gezegd. Vanzelfsprekend een heel andere levenswijze en misschien terug een mogelijkheid om opnieuw contacten te leggen en nieuwe ideeën uit te werken.


Vanuit de VNR is daarom ook de vraag gerezen om voor deze belangrijke groep in onze wijk, meer dan 50% van de inwoners heeft al een "seniorenstatuut" aangenomen, te onderzoeken of een seniorenwerking nuttig kan zijn en welke activiteiten er zouden kunnen georganiseerd worden. Een viertal mensen hebben hierover een interessant gesprek gevoerd en zijn tot het besluit gekomen dat een seniorenwerking in onze wijk geen overbodige luxe zou zijn.


In deze eerste benadering zijn we tot de volgende besluiten gekomen :


1 Wij gaan ervan uit dat ALLE 50 plussers, die in één of ander pensioensysteem zitten, of die niet meer werkzoekend zijn, kunnen toetreden en aan de activiteiten kunnen deelnemen.

2 Wij zijn van oordeel dat we op een eenvoudige, haalbare manier moeten starten en , naargelang de interesse nagaan wat er moet bijgevoegd of eventueel bijgestuurd worden.

3 Activiteiten zoals wandelen, fietsen, petanque en een gezellig babbeltje zullen, naar haalbaarheid, in prioriteit worden onderzocht en uitgewerkt.

4 Een degelijk evaluatie na een inloopperiode zal moeten uitwijzen of bijkomende activiteiten, zoals deelname aan één of andere georganiseerde activiteit uit de lokale kalenders, deelname aan hobbybeurzen / theater / film / tuindagen / tentoonstellingen , deelname aan activiteiten georganiseerd door andere seniorenclubs, uitwisselen van vakantieideeën, gezelschapsspelen, kwissen, organisatie van een hulpdienst, contactblad, enz…,moeten toegevoegd worden.


Zoals de naamkeuze "Non-Stop" duidelijk weergeeft , denken wij dat de meeste 50,55,60 plussers niet wensen te stoppen, brug - pré- of een ander pensioenstelsel is geen eindpunt maar een uitdaging naar een nieuwe manier van leven, leven op je eigen zelf te bepalen ritme en zoveel mogelijk genieten van aangename en eenvoudige dingen ……….daarom dit initiatief.


Wij zijn ervan overtuigd dat alle potentiële kandidaten dit initiatief zullen toejuichen en hopen, samen met jullie, dat deze werking een succesvolle toekomst tegemoet gaat. Met vriendelijke "seniorengroeten".

Albert Vanderbeken / René Janssens / Viktor Denayer (Coördinator).