HET GASTENBOEK

Het Gastenboek

Vragen of opmerkingen

MAIL .

E-mailadres: devik27@hotmail.com?cc=evansoei@hotmail.com&subject=Inlichtingen Vragen
© Copyright fdi
Cartografie : NATIONAAL GEOGRAFISCH INSTITUUT

" Non - Stop " Seniorenwerking vnr - vzw    Plaats : OETINGEN


Naam wandeling : HELLEBOSWANDELING


Lengte wandeling : 8 km 600 meter


Duur wandeling : 2 h 9 min  Gemiddelde snelheid: 4 km/h


Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen


Laatste maal verkend op/in : 2012


  
Vertrek:Vanuit HALLE met de auto,zie rechtsboven de wegbeschrijving in Google Map.naar het vertrekpunt.
VERTREK: We vertrekken van op   , recht voor de kerk en nemen de Vollezelestraat om na 328 meter uit te komen aan een T-splitsing,waar we rechts de Kloosterstraat links laten liggen maar de straat over steken en om zo de Eikenveldstraat in te slaan.We volgen de Eikenveldstraat over een afstand van 142 meter en komen zo aan een kruispunt.Nu nemen we links voor de kapel een veldweg .


Nu volgen we deze veldweg over het gehucht "Gracht" om na 360 meter (onderweg krijgt deze veldweg een naam nl. Grachtweg).Nu komen we uit aan een T-splitsing , waar we rechts nemen om na 188 meter aan een kruising uit te komen , waar we links een veldweg inslaan en volgen deze over een afstand van 326 meter en slaan links van ons een veldweg in die ons na 127 meter in de Vollezelestraat brengt.


De Vollezelestraat steken we over om aan de overkant van de straat de Hellebosstraat in te slagen , we volgen de Hellebosstraat over een afstand van 508 meter om uit te komen aan de Viergatenstraat maar we nemen rechts van ons de Schavolliestraat we volgen deze straat tot aan een Y-splitsing over een afsatnd van 1023 meter waar aan de linkerkant een kapelletje staat .


Aan het kapelletje gaan we rechts van de splitsing verder en komen aan de gemeentegrens van Vollezele waar de straat de naam Heystraat krijgt we volgen nu de straat over een afstand van 525 meter waar we rechts de Heystraat verder blijven volgen , onderweg komen we aan onze linkerkant nog een kapelletje tegen.

We volgen nu de Heystraat over een afstand van 1202 meter (om onderweg na 1037 meter aan onze linkerkant nog een kapelletje te zien en rechts van ons hebben we het Hellebos) , op het einde van de Heystraat komen we uit in de Molenstraat/Vollezelestraat.We slaan deze straat rechts in en volgen deze over een afstand van 192 meter om links de Bergstraat in te slaan.


We hebben links van ons het Steenhoutbos dat spijtig genoeg niet toegangkelijk is voor het publiek en alle wandelwegen zijn afgesloten(het bos en kasteel is eigendom van de Beaulieus) , na 164 meter zien we links van ons een watertoren en een paar meter verder (ook afgesloten) een kapel , we blijven de Bergstraat volgen in afdalende lijn tot dat we links van ons na 662 meter een kapelletje zien staan en zo uit komen in de Blijkersstraat. We blijven de Blijkersstraat recht door volgen om na 121 meter links de Opperstebosstraat in te slaan.


De Opperstebosstraat volgen we over een afstand 622 meter tot we aan een T-splitsing komen , waar we rechts de Opperstebosstraat verder blijven volgen.Onderweg laten we rechts de Blijkerstraat rechts liggen en gaan verder om na 428 meter rechts een landweg in te slaan.Deze landweg volgen we over een afstand van 172 meter, om na een bocht rechts direkt links in te slaan en volgen deze veldweg over een afstand van 149 meter waar we op het einde naar rechts gaan en na 47 meter aan een T-splitsing uit te komen.


Aan deze T-splitsing slaan we links een veldweg in , deze volgen we over een afstand van 927 meter om terug aan een T-spltsing uit te komen , waar we links van ons een kapelletje zien staan .Nu nemen we de Turkeystraat rechts en gaan recht-door om na 182 meter uit te komen in de Kloosterstraat , die we links inslaan om na 100 meter aan ons vertrekpunt uit te komen.


Dit is weer een  realisatie van Non-Stop


Meer informatie op de website van de gemeente:OETINGEN-GOOIK

Wandeling en aangepaste beschrijving van deze wandeling gemaakt door fdi
"Non-Stop"
Indien een wandeling wordt overgenomen , graag vermelding van onze website en

een vermelding in het Gastenboek©Non-Stop - Stan Evans

INFO


Oetingen is een dorp en deelgemeente van Gooik in de Belgische provincie Vlaams-Brabant.


Het dorp is gelegen in het Pajottenland en heeft zijn landelijk karakter vrij goed bewaard, hoewel er de laatste jaren meer en meer bouwprojecten zijn die het landelijke karakter aantasten.


–------------------------

Foensjenfeesten


Oetingen staat in de deelgemeenten van Gooik bekend om zijn actieve gemeenschap. Dat is onder meer te danken aan de bekende "Foensjenfeesten" die elk jaar het laatste weekend van augustus plaatsvinden. Foensj is het plaatselijk dialect voor 'paddenstoel (afkomstig van het Latijn fungus 'paddenstoel'). Deze feesten worden georganiseerd door de plaatselijke KWB en omvatten voornamelijk sportactiviteiten. Jaarlijks wordt er ook een toernooi voor kleiduifschieten georganiseerd.

–-----------------------------

Oetingen was ook het decor voor de film Oesje waarin Chris Van den Durpel de hoofdrol speelt. Deze film uit 1997 werd er niet volledig opgenomen, maar voor het dorp waar 'Kamiel' woont, Klapsteke, diende Oetingen als decor.


Zoals in de film, waar Kamiel zijn eigendom dreigt te verliezen ten voordele van een projectontwikkelaar, wordt het landelijk karakter van Oetingen vandaag bedreigd door verschillende bouwprojecten.
GA NAAR HET GASTENBOEK
De wandeling in te laden in Google Earth De Landkaart van de wandeling De wandeling met GPX-file in te laden in een GPS-toestel Het wandelrapport van de wandeling De wandeling in Google Maps - Streetview  van de wandeling