HET GASTENBOEK

Het Gastenboek

Vragen of opmerkingen

MAIL .

E-mailadres: devik27@hotmail.com?cc=evansoei@hotmail.com&subject=Inlichtingen Vragen
© Copyright fdi
Cartografie : NATIONAAL GEOGRAFISCH INSTITUUT

" Non - Stop " Seniorenwerking vnr - vzw    



Plaats : HALLE


Naam wandeling : CARDIJNWANDELING


Lengte wandeling : 10 km 500 meter


Duur wandeling : 2 h 36 min  Gemiddelde snelheid: 4 km/h


Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en veldwegen

Moeilijkheidsgraad : rustige en gemakkelijke wandeling goed begaanbare wegen


Laatste maal verkend op/in : 2009

 


   




Vertrek:Vanuit HALLE met de auto,zie rechtsboven de wegbeschrijving in Google Map.naar het vertrekpunt




VERTREK: We vertrekken aan het standbeeld , dit standbeeld bevindt zich op het pleintje voor het Oud Jezuïetencollege , rechts van de Sint-Martinusbasiliek , in de Kardinaal Cardijnstraat.We slaan de Sint Martinusweg in om na 100 meter aan een T-splitsing links af te slaan dit is het Joseph Possozplein , we volgen deze nu 100 meter tot aan de Rotonde.We nemen nu de Tweede afslag van de Rotonde dit is de Slingerweg , die volgen we nu 200 meter tot aan de parking voor de Wilamekaai, we slaan links af de parking op om na 100 meter op de Fons Vandemaelestraat te staan , steken deze over .


Een beetje na rechts hebben we een Voetweg die we in slaan en volgen deze 200 meter tot op de Scheepswerfkaai,waar we rechts in slaan , na 200 meter slaan we links een Voetweg in , rechts van ons bevindt zich Houthandel Belsack.

Na 100 meter de Voetweg gevolgd te hebben komen we uit op de Brusselsesteenweg , die we voorzichtig over steken om aan de overkant verder een Voetweg te volgen , die ons na 200 meter in de Guido Gezellestraat brengt.


Deze straat slaan we rechts af  , na enkele meters bemerken we de gebouwen van het ‘Kaaskot’ , na 200 meter komen we aan de sporttereinen van het jeugdcentrum .We volgen nu een Grintweg langs de Voetbalvelden en houden links aan en komen nu na 400 meter in de woonwijk Stroppen in de Albert Jambonstraat , we volgen deze tot het einde en dit na 600 meter en zien links en rechts een bunker staan en komen zo aan een Kruising , waar we links een Voetweg in slaan , we gaan hier de Labbeek en de Rode beek over , om na 900 meter in de Vosholenweg uit te komen.


De Vosholenweg slaan we links in en komen na 100 meter aan een T-splitsing met de Jérome Ameysstraat , die  we  rechts af slaan.We volgen deze nu 100 meter tot aan de eerste Twee-sprong links de Mechelsegatstraat , deze volgen we nu 1000 meter tot aan de T-splitsing met de Gaasbeeksesteenweg, die we rechts in slaan.Na 200 meter komen we aan een Kruising , waar we schuin links een Veldweg in slaan dit is de Vlieringendreef , die volgen we nu 1000 meter rechtdoor tot aan een T-splitsing met de Lenniksesteenweg.


We slaan hier links af om na 100 meter aan de eerste Twee-sprong rechts af te slaan in de Scheysingenweg , na 1000 meter komen we op de Ninoofsesteenweg uit.We volgen de Steenweg naar links om na 200 meter aan de overkant aan huisnummer 591 rechtsaf een Grintpad in te slaan en komen na 600 meter uit in de Elbeekdries,waar we een kapel ontwaren achter twee lindenbomen.We gaan nu naar links en volgen de Mierenberg en komen na 700 meter uit op de Victor Demesmaekerstraat die we oversteken en volgen verder een Voetweg ,na 500 meter komen we uit in de Elbeekstraat,en volgen verder links om na 400 meter aan een Twee-sprong links de Felix Steenstraat in te slaan.


De straat volgen we nu 200 meter tot op de Ninoofsesteenweg dewelke we rechtsaf volgen ,aan de linker kant, rechtover de parking , bemerken we huisnummer 80,waar de oom van Jozef Cardijn een kolenhandel open hield en waar de jonge Cardijn een tijdje woonde.Na 200 meter bereiken we een Kruising met de August Demaeghtlaan, we steken deze over en wandelen nog 100 meter  verder , onderweg aan huisnummers 60 en 60a woonde Jozef Cardijn,waar hij zijn jeugd doorbracht bij zijn ouders , die daar ook een kolenhandel haden en later een café.We slaan nu links de Vestingstraat in , waar we rechts het Mariahof bezoeken en dit na 100 meter.


We gaan het Mariahof door en komen na 100 meter uit in de Dekenstraat , en nemen dan de Zwaanstraat die ons na 100 meter terug aan ons vertrekpunt brengt.


Op de Volgende bladzijde deze link de 6 km 100 meter wandeling






Dit is weer een aangepaste realisatie van Non-Stop


Meer informatie op de website van de gemeente:HALLE

Wandeling en aangepaste beschrijving van deze wandeling gemaakt door fdi
"Non-Stop"
Indien een wandeling wordt overgenomen , graag vermelding van onze website en

een vermelding in het Gastenboek









©Non-Stop - Stan Evans











INFO


Jozef Leo Cardijn (Schaarbeek, 13 november 1882 - Leuven, 24 juli 1967) was een Belgisch priester die later tot kardinaal werd verheven vanwege zijn verdienste als stichter en bezieler van de Katholieke Arbeiders Jeugd (KAJ), bijgenaamd De Kajotters.


Door de pauselijke encycliek Rerum Novarum uit 1891, door zijn bewondering voor priester Daens en door zijn contacten met arbeidersbewegingen in binnen- en buitenland geraakte hij bewogen om ook iets voor de Belgische (jonge) arbeiders te doen. Na zijn onderhoud met Paus Pius XI in 1925 werd zijn beweging als katholieke actie voor de arbeidersjeugd officieel erkend, en werd hij er de eerste proost van. In de jaren 1930 keurde hij het rexisme, het communisme en het socialisme af. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij in juni 1942 samen met zijn hulpaalmoezenier en de voorzitters van KAJ en JOC opgepakt en gedurende drie maanden gevangengezet. Na de oorlog bouwde hij zijn beweging verder internationaal uit (in 80 verschillende landen). In 1945 maakte hij een eerste reis naar Latijns-Amerika.


Hij overleed in 1967 op 84-jarige leeftijd. Kardinaal Suenens ging voor in de begrafenisplechtigheid in de Basiliek van Koekelberg, in aanwezigheid van prins Albert.


Eén van Cardijns grootste troeven was zijn retorisch talent. Cardijn sprak zijn publiek al roepend toe, hevig gesticulerend en sterk overtuigend. Af en toe sloop er in al zijn enthousiasme al eens een fosceu[1] in, zoals die keer wanneer hij het had over de "miljoenen en miljoenen Luxemburgers".


Hij was er fier op dat hij tijdens zijn jeugd in Halle gewoond heeft. In de Sint-Martinusbasiliek van die stad heeft hij zijn eerste mis opgedragen.


Tijdens de verkiezing van de Grootste Belg werd Kardinaal Cardijn uiteindelijk 23ste, wat zijn maatschappelijk belang aantoont.





HET GASTENBOEK
De wandeling in te laden in Google Earth De Landkaart van de wandeling De wandeling met GPX-file in te laden in een GPS-toestel Het wandelrapport van de wandeling De wandeling in Google Maps - Streetview  van de wandeling